Werking

Welkom bij kinderopvang Villa Valentijn

Villa Valentijn is een zelfstandig kinderdagverblijf met een capaciteit van 25 plaatsen. Het kinderdagverblijf in Schoten heeft als uitgangspunt het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige kinderopvang in een rustige huiselijke sfeer waar elk kind zich veilig voelt. Elk kind volgt bij ons zijn/haar eigen ritme. Het kinderdagverblijf werd geopend in 2012.

Gezondheid en veiligheid zijn de kernpunten van Valentijn. U kan bij ons dus ook terecht wanneer uw kind extra medische zorg nodig heeft. Ook voor medische verzorging in de thuissituatie kunnen wij u gekwalificeerde verpleegkundige hulp aanbieden. Voor meer info kan u steeds bij ons terecht.

Het kinderdagverblijf wordt uitgebaat door Eline Lépée. Samen met een team van gemotiveerde en enthousiaste kinderverzorgsters staat zij in voor de zorg van de kindjes.

All-in kinderdagverblijf

Voor een zorgeloos verloop van samenwerking werken wij met een all-in pakket waar wij voorzien van oa luiers, voeding, drankjes (met uitzondering van specifieke anti allergie-producten). U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken over het voorzien van luiers in de opvang.

Prijs voor de kinderopvang (IKT Systeem)
Sinds 01/09/2023 wordt het IKT (inkomensgerelateerd systeem) toegepast en betaalt het gezin voor de overeengekomen gereserveerde opvangdagen in zijn opvangplan. Het IKT tarief wordt bepaald op basis van de gezamenlijke belastbare beroepsinkomsten van het gezin en is dus afhankelijk van het gezinsinkomen, het aantal kinderen ten laste en de verblijfsduur volgens de wettelijke bepalingen.

Daarnaast worden er extra kosten in rekening gebracht voor:

 • Verzorgingsproducten, het gebruik en de afvalverwerking van wegwerpluiers die voorzien worden door de opvang
 • Administratie en facturatie. Meer details kan u terugvinden in het huishoudelijk reglement.

Digitaal Systeem

Via het digitaal systeem zal alles overzichtelijk gebundeld worden en krijgen de ouders een overzicht van de dagelijkse belevenissen van hun kindje. Tevens kan u via het ouderportaal belangrijke informatie met betrekking tot de zorg van uw kindje meegeven.

Dagindeling 

Bij Villa Valentijn vinden we het belangrijk dat elk kind de kans krijgt zich te ontwikkelen volgens zijn of haar eigen ritme. 

 • Opening van de opvang
 • Welkomstritueel kindjes
 • Ontbijt voor vroege kindjes 
 • Begeleid spelen
 • Ochtend moment
 • Verzorging: Verluieren of Zindelijkheidstraining 
 • Activiteit: binnen of buiten      
 • Middagmaal
 • Verzorging: Verluieren of Zindelijkheidstraining 
 • Slapen
 • Verzorging: Verluieren of Zindelijkheidstraining 
 • Vrij spel of Begeleid spel
 • Zindelijkheidstraining
 • Fruit
 • Verzorging: Verluieren of Zindelijkheidstraining 
 • Activiteit: Binnen of Buiten
 • Verzorging of Zindelijkheidstraining 
 • Vrij spel of Begeleid spel
 • Sluiting van de opvang

De dagindeling kan verschillen van kind tot kind. Wij streven ernaar om elk kind zijn eigen ritme te laten volgen. De grote kindjes proberen we een vast ritme te geven maar als ze moe zijn of geen zin hebben om mee te doen tijdens activiteiten, spelen, eten,… dan dwingen we ze ook niet en mogen ze ook op andere tijdstippen gaan slapen, eten,… Elk kind is anders, elk kind is uniek!

Voeding

Alle maaltijden zijn huisbereid, hiervoor wordt er gewerkt met verse producten van goede kwaliteit. Bovendien trachten we zoveel mogelijk aardappelen en groenten te stomen om de vitamientjes te behouden. Ook de mogelijkheid om borstvoeding te geven in een rustig kader behoort tot de mogelijkheden.

 

Spelen & activiteiten

De activiteiten in de crèche worden aangepast aan de leeftijd en de interesses van de kindjes, dit gebeurt op een interactieve manier. De rond het thema uitgewerkte activiteiten en aanbod kan u als ouder meevolgen op onze gesloten Facebook groep.

Dit kan zijn: dansen / liedjes zingen / knutselen / activiteiten die specifiek gericht zijn op de ontwikkeling van het kindje… Zie video: “Turnles“.

Als het goed weer is proberen we zoveel mogelijk te profiteren van onze ruime en kindvriendelijk ingerichte tuin. Kinderen vinden het fantastisch om op die manier te genieten van de gezonde buitenlucht en op ontdekkingstocht te gaan in de natuur.

 

Dankzij ” De Bus” kunnen we af en toe een wandeling maken in de mooie en rustgevende omgeving. Zie artikel: Artikel “De Bus”

Neem zeker ook eens een kijkje op onze Nieuws pagina.

Verzorging & Zindelijkheidstraining

Voor de verzorging maken wij enkel gebruik van kwalitatieve producten. Alles is voorzien in de opvang om jullie kindje de best mogelijk verzorging te geven.

Voor de zindelijkheidstraining maken we gebruik van babytoiletjes. Deze zijn niet alleen hygiënischer maar het verkleint ook de stap naar een echt toilet. Doordat de kindjes op vaste momenten en met regelmaat in groep deelnemen van het “potjes-moment”, is dit bovendien een extra stimulans voor de peuters.

Pedagogische ontwikkeling

Verder worden onze gediplomeerde kinderverzorgsters begeleid door onze pedagogische coach. Dit is in samenwerking met Mentes (Ondersteuningsnetwerk Kinderopvang). De coach zorgt voor begeleiding en advies op pedagogische vlak en is een essentiële factor in ons continu streven naar kwalitatief hoogwaardige opvang.

Lees meer over ons op onze Wie zijn we? pagina.

Graag ontvangen wij u voor een bezoek aan ons kinderdagverblijf. Maak alvast een afspraak, vraag meer informatie of ga de beschikbaarheid van een plaatsje na via onze Contact pagina! Indien U dit wenst kan er ook video call gepland worden.

Download hier onze flyer en folder: 

Valentijn_Flyer

Valentijn_Folder